A lejtmenetet részben az okozza, hogy egy nappal az OPEC országok szerdai algíri nem hivatalos ülése előtt a szakértők minimális esélyt látnak arra, hogy megállapodás szülessen az olajtermelés befagyasztásáról, továbbra is a szaúdi és az iráni véleménykülönbségek miatt.

Az is gyengítette az olajárat, hogy a Goldman Sachs a WTI olajfajta idei negyedik negyedévi árára vonatkozó becslését hordónként 7 dollárral 43 dollárra csökkentette, mert szerinte továbbra is a kínálati többlet jellemzi majd a piacot.

Kedden 17.15-kor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,65 dollár (3,44 százalék) csökkenéssel 46,28 dolláron állt. Ugyanekkor a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajtát 1,57 dollár (3,40 százalék) csökkenéssel 44,36 dolláron jegyezték.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!