Az euró jelenleg 1,3437 dollár környékén forog, szemben a tegnapi 1,3390 dolláros szinttel. Mindeközben a dollár 104,23 jenről 103,97 jenre gyengült. A közös európai pénzzel szemben az idén eddig 6,2 százalékos volt a gyengülés, a jennel szemben pedig 3 százalékos árfolyamesést jegyeztek fel. A dollár esését az váltotta ki, hogy a piacok szerint a Bush-adminisztárció nem fog beavatkozni az amerikai valuta gyengülése esetén 2005-ben. John Snow amerikai pénzügyminiszter december elején úgy nyilatkozott, hogy a kormányzat tiszteletben tartja a piac értékítéletét az árfolyammal kapcsolatban, s nemrégiben Bush elnök is hasonlóan vélekedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!