A befektetők a magasabb hozamú devizák felé fordultak, s a kockázatosabb eszközöktől a kínai részvényárfolyamok esése sem tántorította el őket. Az euró közép-európai idő szerint késő délután 1,3495 dolláron állt, szemben a pénteken feljegyzett, nyolchetes mélypontot jelentő 1,3391-es kurzussal. Az eurónak lendületet adtak az Európai Központi Bank elnökének szavai is, amelyek megerősítették a várakozásokat, hogy ezen a héten kamatemelés jöhet, s ezt követően az újabb szigorításra a második félévben kerülhet sor. Mindemellett a brit, az ausztrál és az új-zélandi jegybank is e héten dönt az irányadó kamatról, bár e trió esetében tartásra számít a megfigyelők többsége.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!