A háromhónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek mai aukcióján a meghirdetett, 30 milliárd forintos mennyiségre 79,2 milliárdnyi ajánlat érkezett. Az elfogadott hozamok 6,05-6,12 százalék között szóródtak, a 6,10 százalékos átlag a múlt pénteki referenciaértéket 7 bázisponttal múlta alul. A hathónapos állampapírok értékesítése nem volt ilyen sikeres. Az Államadósság Kezelő Központ a 30 milliárdos tervezett mennyiséghez viszonyított, csupán 1,3-szeres lefedettség láttán 20 milliárd forintra vette vissza az emissziót. A legkisebb elfogadott hozam 6,16, a legmagasabb 6,24 százalék volt, a 6,22 százalékos átlag a múlt pénteki benchmarknál 6 bázisponttal lett kisebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!