Lejtőn a New York-i részvények

A csökkenő olajárak és a rendületlenül gyengülő dollárárfolyam miatt csökkenéssel zártak a New York-i részvénytőzsde vezető indexei.
Kolozsi Pál, 2004. december 28. kedd, 08:07
Fotó:

A Dow Jones ipari mutatója 51 pontot mérséklődött és 10776 ponton fejezte be a kereskedést, a Standard & Poor's 500-as indexe pedig 5,21 pontos mérséklődés után 1204,92 ponton hagyta el a parkettet. A Nasdaq Composite 2154 pontos záróértéke 6,4 ponttal alacsonyabb az egy nappal korábbinál. A forgalom jóval a idei átlag alatt maradt, ami feltehetően az évvégével magyarázható.

A tegnap csökkenő olajárak lenyomták a nagy olajpapírok árfolyamát: az Exxon 2,1 százalékot, a ChevronTexaco pedig 1,25 százalékot esett. A gyengülő dollár miatt estek a nagy exportőrök papírjai, a dél-kelet ázsiai szökőár pedig megtépázta a régióban érdekeltségekkel rendelkező biztosítótársaságok részvényeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK