Az MTI-Eco összefoglalója a befektetők az olajárak szilárdulását élték meg és körükben egyre nő az aggodalom, hogy a fejlett nemzetgazdaságok óhatatlanul megsínylik a nyersanyag drágaságát. A FTSE-100 kosarában a nap végére kevesebb mint egy tucatnyi nyertes részvény maradt: ezek kiskereskedelmi papírok voltak, de a vegyipari óriás, az ICI részvénye is tudott drágulni 1,72 százalékot. A többi részvény gyengült. Frankfurtban a Metro volt a kivétel, a kiskereskedelmi lánc jegyzése 0,7 százalékkal erősödött, mert a cég a nap során javuló értékesítésről adott számot. Frankfurt fő vesztesei a gyógyászati szektor részvényei voltak, közülük a Fresenius esett a kereskedés végére a legnagyobbat, 3,8 százalékot.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!