A Nikkei 1,4 százalékos eséssel zárta a csütörtököt, három naposra duzzasztva ezáltal a hétfőn tetőző hatnapos minirallit, melynek során 12 százalékot emelkedett az index. A kereskedés vesztese egyértelműen a Suzuki volt, az autógyártó papírjai ugyanis 6,5 százalékot estek, amivel gyakorlatilag le is nullázta a Volkswagen részesedésszerzésének bejelnetése utáni növekményét. Az esésben szerepet játszott, hogy a Morgan Stanley elemzője a részvények túlárazottságára hívta fel a figyelmet. A 0,76 százalékos negatívumot mutatott a hongkongi Hang Seng index is a kereskedés félidejében, a befektetők úgy tűnik menekülőre fogták a kínai kormányzat ingatlan- és autópiac hűtése irányába tett intézkedései folytán. Így nem csoda, hogy a fő áldozatok az ingatlanfejlesztő és autóipari vállalatok részvényei. Az Evergrande Real Estate 4,15, míg a Glorious Property 5,24 százalékot vesztett értékéből. A Denway Motors 5,75, a Geely Automobile pedig 5,86 százalékkal esett. Jól teljesített viszont a tőzsdén csütörtökön debütáló China Longyuan Power, amely 10,17 százalékot ugrott első napján. a bankszektor vállalatai a blue chip HSBC-t leszámítva a negatív tartományban mozogtak, miután felerősödtek a félelmek, hogy a kormányzat nem nyújt segítséget feltőkésítésükben. Az egyéb vezető ázsiai indexek közül az ausztrál ASX 0,64 százalékos mínuszt mutatott, emelkedett viszont a Shanghai Composite 0,45, a koreai Kospi 1,14, illetve az indiai Sensex 0,36 százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!