A magyar blue chipek a 0,2 százalékkal erősödő Magyar Telekom kivételével mind veszteségben állnak. Az MTelekom részvényei 425 forinton forognak.

Az esést az OTP vezeti 2,2 százalékos mínusszal, de a Mol is 1,8 százalékot esett eddig. A bank esetében ez 10 220, az olajipari vállalat esetében pedig 2720 forintos részvényárfolyamot jelent.

A Richter 0,4 százalékkal teljesít rosszabbul az előző napi záróértékéhez képest, ami 5380 forintos árfolyamot jelent.

Az esés oka a Portfolio.hu szerint profitrealizálás.

Az Opus kedden 1 százalékkal erősödött, miután bejelentették, hogy a társaság izocukorgyárban szerzett többségi részesedést. Az Opus Global további 45 százalékos üzletrész apportjával, a társaságnál jelenleg zajló tőkeemelés kiegészítéseként többségi irányítást szerez a Kall Ingredients Kft.-ben.

Képünk forrása: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!