Lejtőre került New York is

Ahogyan Nyugat-Európában, úgy az USA-ban is délnek vették az irányt a vezető részvényindexek azt követően, hogy Barack Obama nyerte az USA elnöki posztjárért folyó versenyt.
NAPI Online, 2008. november 5. szerda, 17:10
Fotó:

A mutatók nyitás után több mint egy órával egy százalék körüli mínusznál tartottak a keddi, 3-4 százalékos többleteket követően.

Barack Obama győzelmét már korábban beárazták a piacok, így nem reagáltak emelkedéssel - a befektetők inkább az amerikai gazdaság gondjai miatt aggódtak ismét. A friss makroadatok mindenesetre valóban nem adtak okot az örömre, hiszen a magánszféra októberben közel 160 ezer főt bocsátott el, a szolgáltatószektor teljesítménye pedig a vártnál is nagyobb mértékben esett vissza, márpedig az ágazat az USA gazdasági tevékenységének 80 százalékát fedi le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK