Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Péntek délután 295,49 forinton állt az euró jegyzése, ez 0,7 százalékkal magasabb volt a csütörtöki értéknél. A dollárral szemben 230-ig gyengült a magyar deviza, ami majdnem másfél százalékkal volt magasabb, mint csütörtökön, míg a svájci frank 238,69 forintba került. A nemzetközi devizák között folytatódott a dollár erősödése, a hét elején még 1,30 feletti euró/dollár árfolyam 1,28 közelébe esett péntekre.

A piac a kora délután megjelent vártnál jobb amerikai munkanélküliségi adatokra reagált a fenti módon. Ugyan a munkanélküliségi ráta a várt kismértékű csökkenés helyett maradt 7,6 százalékon, de a tengerentúli cégek a korábban becsültnél lényegesen több, 195 ezer új munkahelyet hoztak létre júniusban, ráadásul az utóbbi hónapok adatait is jelentősen felfelé módosították. Ez pedig ismét előtérbe helyezte a Fed eszközvásárlási politikájának esetleges közelgő visszafogását, szakértők szerint ősszel óvatosan elkezdheti csökkenteni a havi 85 milliárd dolláros összeget az amerikai jegybank.

A magyar kötvények másodpiacán folytatódott az utóbbi napokban tapasztalt hozamcsökkenés, így a hét végére ismét minden futamidőn hat százalék alatti referenciahozamok mutatkoztak. Az éven túli állampapírok esetében nem volt ritka a 15-20 bázispontos visszaesés sem.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!