Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kisebb hullámzásokat követően inkább lefelé vették az irányt a fő amerikai részvényindexek. Az S&P500 0,2, a Dow 0,3, a Nasdaq 0,4 százalékos mínuszban zárt.

Lassulni látszik az Egyesült Államok szolgáltató szektorának fellendülése. Az ISM decemberre vonatkozó beszerzésimenedzser-indexe 53 pontra csökkent az előző havi 53,9 pontos szintjéről, míg a piac emelkedést várt volna.

Több okból is különleges lesz a mai szavazás a Fed-elnökségről. Egyrészt Janet Yellen lehet az első női Fed-elnök, másrészt viszont ez lehet a Fed történetének legszorosabb szavazása - írta a Marketwatch. Magyar idő szerint ma 23.30-kor lesz a szavazás az elnökségről. Yellen egy izgalmas időszakban veszi át a széket Ben Bernankétól: elindult, ha kis mértékben is, a Fed eszközvásárlási programjának csökkentése, a tapering.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!