Csendes napot zártak a nyugat-európai börzék, az előző napok rohanása után megpihentek kissé a befektetők. A legtöbben kivárásra játszottak a kissé dráguló olaj, az erősödő euró, valamint az érkező számtalan gyorsjelentés szorításában, a chipgyártók részvényei azonban jelentős negatív korrekciót voltak kénytelenek elkönyvelni a korábbi száguldás után. A Credit Suisse kurzusa ezzel szemben több mint egy százalékkal hízott, miután a pénzintézet az elemzői várakozásokat meghaladó eredményekkel rukkolt elő. A BNP Paribas szintén a prognózisoknál jobb számokkal állt elő, ám a befektetési banki üzletág harmatgyenge teljesítménye elijesztette a befektetőket. A német HVB profitriadóval is szolgált a mérséklődő nyereségekről szóló híradások mellé, az ING Group fogadkozása az év végi eredményekkel kapcsolatban pedig nem tűnt túl meggyőzőnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!