A blue-chipek közül már csak a Mol drágul, az OTP a Richter és a Matáv egyaránt tegnapi ára közelében cserél gazdát. Az MNB és az ÁKK tegnapi megnyilatkozásai ma is éreztetik hatásukat a bankközi devizapiacon, ahol a forint - számottevő forgalom nélkül ugyan, de - erősödik. Az euró 257,30/50 forinton nyitott a bankközin, majd 256,60/70-ig süllyedt az árfolyam, s negyed tizenegykor 256,85-257,05-ön állt a jegyzés. A Synergon Informatikai Rt. és az LNX Hálózatintegrációs Rt. alkotta konzorcium nyerte a Informatikai és Hírközlési minisztérium által 7300 hálózati végpont telepítésére kiírt Közháló névre hallgató pályázatot. Szeptember végén - hónapok óta elöszőr - növekedett a bekapcsolt vezetékes fővonalak száma és elérte a 3 611 550-et. Tőzsdei vásárlással 10 százalékra növelné jelenleg 3 százalékos Mol-részesedését az ÁÉB legnagyobb tulajdonosa, Megdet Rahimkulov. Hiába az Abramovics-Chelsea-példa, az orosz üzletember nem venne magyar fociklubot. Az orosz honvédelmi miniszter az olaj feletti szigorúbb állami ellenőrzésért kiállt, mely feltehetőleg része a Kreml olajcégek közötti csatározásnak. Időközben a Jukosz-partner a Szibnyefty ellen is adócsalás-vádak fogalmazódtak meg Moszkvában. A Fiat kisautója, a Panda nyerte el a népautók közül az idei legjobbnak járó díjat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!