Szerdán napközben a kriptopénz árfolyama 4,5 százalékkal emelkedett, ezzel elérte a 20 440 dollárt. A Bitcoin több mint 170 százalékot szedett össze ebben az évben, amit a nagyobb befektetők növekvő kereslete okozott, miután vonzó lett számukra a gyors nyereség lehetősége. A bitcoin másik előnye, hogy az inflációval szemben ellenálló, ha pedig az beindul, akkor az egyik fő fizetési mód lehet - írja a Reuters.

"Számos ügyfelünk számított arra, hogy a bitcoin meghaladja minden idők legmagasabb szintjét, a 20 000 dollárt, figyelembe véve a legfrissebb intézményi szereplők, például az SGX és a MassMutual legutóbbi híreit, amelyek nyíltan támogatják a bitcoinokat" - mondta Scott Freeman, a JST Capital kereskedelmi társaság társalapítója és partnere a hírügynökségnek.

"Noha ez a mérföldkő ennek a kialakulóban lévő eszközosztálynak, mivel a lakossági, az intézményi és a blue-chip befektetők egyaránt több tőkét fordítanak erre a térre, nem lenne meglepő, ha más kriptodevizák követnék a bitcoint az emelkedésben, ez a felfelé irányuló pálya 2021-ig fennmaradhat" - összegezte Freeman a várakozásokat. Az eszközosztály monetáris használatával egyre több jegybank foglalkozik, köztük az MNB is.

Csütörtök délelőtt visszasüllyedt 20000 dollár alá a szint, de várhatóan csak időleges a csökkenés az árfolyamban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!