A Mol 1,1 százalékos veszteséggel 22 200, a Telekom 0,1 százalékos süllyedéssel 839, az OTP 1,0 százalékos csökkenéssel 6225 forinton forgott, míg a Richter hasonló teljesítménnyel 45 650-en cserélt gazdát.

Az anyacég-szinten egyesülési hírrel megtámogatott IEB részvényei kora délelőtt felfüggesztésig drágultak, azóta a limitnél jár, azaz 15 százalékos plusszal 4140-en forog. Január óta 80, az utóbbi egy hétben 20 százalékot emelkedett az Inter-Európa, a korábban is meglévő kivezetési spekulációknak immár valós tápot is adott a bejelentett Intesa-Sanpaolo egyesülés. A második és harmadik legnagyobb olasz bankcsoport fúziója a magyar bankszektort is átrendezheti. Ha az Intesa tulajdonában levő CIB összeolvad a Sanpaolo-érdekeltség Inter-Európával, akkor bizonyosan, de a fúzió nélkül is valószínűleg felmerülhet az IEB-részvények - ajánlat utáni - kivezetése a pesti parkettről.

A két, ma debütált újonc egyike, a Bookline 900 forinton forgott, a Graphisoft Park pedig 790-re csúszott vissza. Előbbi esetében reggel 910, utóbbinál 870 volt a csúcs.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!