Két napja nem tud érdemben elmozdulni a magyar tőzsde vezető indexe a BUX, ami annak tudható be, hogy a négy legfontosabb részvény teljesen vegyes teljesítményt nyújt. A visszahúzó erőt a Mol képviseli amelynél a társaság első számú emberének korrupciós gyanúsítása ad okott arra, hogy sokan kiszálljanak a részvényből. A keddi nagyon magas foraglom után ugyanakkor az eladói nyomás szerdára már mérséklődött, mivel azonban a vevők sem tolongtak így továbbra is mínuszus napot zárt a részvény. Igaz a 21 200 forintos ár már csak 0,2 százalékos visszasést jelentett, ez előző napi forgalom felével, 4 milliárddal párosulva.

Az elmúlt két nap sztár részvénye a Magyar Telekom volt, amely a keddi több mint százalékos rágulás után is emelkedni tudott. Igaz csak 0,7 százalékkal, de ez is a legjobb teljesítménynek számított a vezető rézvények közül. A Magyar Telekom záró ára így 584 forint lett.

Az OTP-nek nem volt túl izgalmas napja. A bankrészvény mintegy 50 forintos sávban mozgott egész nap ráadásul alacsony alig több mint 4 milliárd forintos forgalom mellett. A záró ár 5785 forint lett, ami 0,6 százalékos plusz volt egy nap alatt.

A Richter sem mozgott sokat, az utolsó kötésben elért 36 250 forintos értéke 0,1 százalékos mínuszt jelentett a részvény árából. Az Egis ezzel szemben 1,3 százalékkal emelkedett és 19 800  forinton búcsúzott a naptól.

A magyar tőzsdén első napját töltő Visonka 1000 forinton kezdte a kereskedést, és nem is nagyon volt esély arra, hogy ennél magasabbar menjen az árfolyam, hiszen az alig több mint 3000 darabos egész napi forgalommal szemben, több mint 46 000 darab eladó részvény volt ezen az árfolyamon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!