Leminősítés a Mol orosz tulajdonosának

Alulsúlyozásra ajánlja a Szurgutnyeftyegaz papírjait a Morgan Stanley.
NAPI, 2010. március 12. péntek, 11:58
Fotó:

Egyenlő súlyozásról alulsúlyozásra rontotta le a Szurgutnyeftyegaz részvényeire adott ajánlását pénteken a Morgan Stanley a Marketwatch beszámolója szerint.

A pénteki leminősítést az indokolta, hogy a többi orosz olajrészvényhez képest a Szurgut nem tud felmutatni működési előnyöket. A kelet-szibériai projektek dacára évi 2-3 százalékkal csökken a cég kitermelése, a finomítói kapacitások fejlesztésének befejezése pedig bizonytalan - sorolja a papírok elleni érveket az elemzés.

A Morgan Stanley szerint a szektor más képviselői, mint például a Rosznyefty, értékesebbek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK