Leminősítés miatt drágult a svájci frank

Kisebb gyengüléssel regált a forint az euróval szemben a görög leminősítésre a hét első napján. A frankkal szemben viszont jelentősen veszített erejéből a magyar deviza, és mindez még folytatódhat.
NAPI, 2011. május 9. hétfő, 16:37
Fotó:

A nap hírét egyértelműen a görög leminősítés szolgáltatta hétfőn. Mélyen a befektetésre nem ajánlott, "bóvli" adósosztályzati kategóriába minősítette le ugyanis Görögország kockázati besorolásait a Standard & Poor's.

Az euró dollárjegyzése 1,43 alá omlott be a Görögországgal kapcsolatos újabb kedvezőtlen hírekre.

Ezzel együtt térségünk devizái eddig acélosan tartják magukat - fogalmazott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője.

Jelentősebb mértékben veszített viszont erejéből a magyar deviza a svájci frankkal szemben, és a kereskedő szerint a trend folytatódhat is, elsősorban az alpesi deviza menedék jellege miatt.

Mindazonáltal Ruzsonyi Ákos szerint egyelőre úgy tűnik, az euróval szemben nem vár jelentős gyengülés a forintra.

Az euróért 265,20, a svájci frankért 211,40, az USA-dolláért pedig 185,70 forintot kértek délután négy óra után a devizapiacon.

Péntek délután még 263,60 forint körül jegyezték az eurót, míg a svájci frank árfolyama jócskán 208 forint alatt alakult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK