Mialatt Európa és Amerika aludt Ázsiában tovább estek az amerikai részvényindexek a pénteken beállított 12 éves mélypontokról. Az S&P Futures 722, a Dow 6910 pont körül ingadozik jelenleg. Maguk az ázsiaiak négy százalékos napot tartottak, a Hang Seng, a Nikkei és a koreai Kospi is ennyit esett.

A hangulat romlásával gyengült a forint is, egy euró 306 forintot ért.

Nyitásban mi sem fogjuk elkerülni az esést, az OTP 5-6 százalékkal is süllyedhet kezdetben - mondta Nyári Zsolt a KBC üzletkötője. Ráadásul ma is jött egy leminősítés, a Morgan Stanley 2600-ról 1500-ra minősítette le a bankpapírt.

A Mol már pénteken megkapta a magáét, ma stabil maradhat, hasonlóan a Magyar Telekomhoz - mondta el az üzletkötő. A Richter kereskedési könyve elég üres, itt ezer forintos elmozdulás bármelyik irányba előfordulhat. 
 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!