Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ismét felerősödtek azok a pletykák a piacokon, hogy a Moody's leminősítheti az országot, amely az euró árfolyamán és ennek következtében a forint kurzusán is meglátszott. A hitelminősítő spanyol felülvizsgálati eredménye a Reuters szerint szeptember 30-ra várható.


Egyes vélemények szerint vélhetően ennek hatására az euró/dollár árfolyama lement 1,34 alá, az forint kurzusa 278,56-ra, a lengyel zlotyé pedig 3,98-ig ugrott fel az euróval szemben.


Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője elmondta: az euró/forint árfolyama járt a 276,50-es szintnél is, de ezt a technikai szintet nem tudta áttörni és a reggeli órákban az előző napi 277,50-es szintig gyengült vissza.


Délelőtt 10 óra után egy euróért 278 forintot adtak, a dollárt 207,35 forinton jegyezték 1,3410 dolláros euróárfolyam mellett, a svájci frankért pedig 210,25 forintot kértek. A régiónkban délelőtt a lengyel zloty volt alulteljesítő, egy euró 3,9750 zlotyt ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!