A bankok erős emelkedését az elmúlt hetekben a pénzintézet kezdeti optimizmusnak véli a görög mentőcsomag után.

A kétségek kezdenek visszaszivárogni a piacokra, különösen az intézkedések finanszírozását illetően, főleg az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) méretének növelésével kapcsolatban - közölte a Goldman.

A hitelezések növekedése emellett vélhetően továbbra is gyenge marad a szektorban - tette hozzá a pénzintézet az indoklásában. A tőkeemelésekkel kapcsolatos aggodalmak továbbra is előtérben maradnak a legutóbbi stressztesztek relatíve kedvező eredményei ellenére - vélik a Goldman Sachs szakemberei.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!