Leminősítették a Molt

Rossz hírt kapott ma reggel a Mol, a Goldman Sachs ugyanis 11 690 forintra csökkentette a papírokra vonatkozó célárát. Az új célárfolyam jelentősen alulmúlja a tőzsdei árfolyamot és a Reuters jelenlegi medián elemzői célárát is - írja a portfolio.hu.
portfolio.hu, 2015. október 19. hétfő, 08:50
Fotó: Napi.hu

Kedvezőtlen hírt kapott hetekkel a harmadik negyedéves gyorsjelentés közzétételét megelőzően a Mol, a Goldman Sachs ugyanis csökkentette a részvényekre vonatkozó fair érték becslését, 11 690 forintra - írja a portfolio.hu.

A jelenlegi tőzsdei árat alapul véve a Goldman Sachs új célára 10 százalékos leértékelődési potenciált tükröz a Mol részvényeinél.

A Goldman Sachs a Molt követő elemzők között igencsak pesszimistának számít jelenlegi célárával, a Reuters elemzői medián célára ugyanis 15 000 forint. A részvények utóbbi hónapokban látott esése mellett azonban a medián elemzői célár is elkezdett már csökkenni.

A medián elemzői célárfolyam alapján a Mol papírjaiban 10 százalék feletti emelkedési potenciál rejlik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nemhiszem, 2015.10.19 14:48

@gabesz73: bulémia ironizált :)

de egyetértek, két éve volt a mantovai leírás most ez a kurdisztáni. egyenként 120-130 Mrd Ft értékben, a kettó együtt már alulról karcolja az 1 mrd USD-t mi ehhez azért picik vagyunk ekkora urizálást nem tudunk megengedni magunknak, látszik is az árfolyamon, félek iszonyú nagy infláció kéne legyen ahhoz hogy az ára újra elérje a 22k-s tartományt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gabesz73, 2015.10.19 14:39

@Bulemia: kit érdekel a gs? a befektetési alapokat akik többnyire ez alapján alakitják ki a portfoliojukat mert ugye elsősorban nem a kisbüfik alakitják az árakat a tőzsdén ja és hogy mért minősitik le a molt talán mert interpolos körözés van a vezér ellen mert az ina-val soha nem fog dülöre jutni a mol kinn mert ahol tudnak keresztbe tesznek neki (volt kitöl tanulniuk mi is ezt tesszük egyes nem tetsző multikkal)
mert kiderült hogy kurdisztánba nem nagyon találnak olajat pedig elköltöttek rá pár száz milla dollárt mert az északi tengereken vett kitermelési és kutatási jogot miközben 50 dollár a brent és 70 alatt nem lehet ott gazdaságosan kitermelni szoval mondjuk azért mert ilyen klassz befektetései vannak dicső nemzetünk legnagyobb multijának
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2015.10.19 09:47

Kit érdekelnek a minősítők?

Senkit.

Nézem, a MOL 13095 Ft-on áll, a befektetők imádják, a cég tökéletesne átlátható, regionális nagyhatalom, a vezetője az Interpolos körözés ellenére nyugodtan tárgyalhat mindehol - és akkor a GS jön.

De kit érdekel a GS?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html