Az UBS szerdán kiadott közleményében arra figyelmeztetett, hogy a Mol részvényeinek szektortársaihoz viszonyított megítélésre romlást mutat; a cég papírjait vételről tartásra minősítették le a bankház brókerei. Az UBS frissített ajánlása a részvény célárfolyamában nem jelez változást, azt továbbra is 13 000 forintra értékeli.

Az UBS szerint a Mol elmúlt héten tapasztalt 58 százalékos árfolyam-emelkedése fundamentumok tekintetében nem indokolt, az mindössze az IMF, a Világbank és az EU által Magyarországnak folyósított hitel miatt megemelkedett befektetői hangulat hatásának , valamint a forint ezzel párhuzamos korrekciójának eredménye.

Az UBS elemzésében hozzáteszi, hogy a Mol megítélésén nem rontott a magyar költségvetés makropályájának megváltozása, amely recessziót vetít előre a gazdaságban a jövő év során, hiszen az olajpiaci fundamentumokat ez nem befolyásolja. A szakértők szerint azonban a Mol profitjának hosszú távon használna a forint gyengülése, hiszen a bevételi nagyrészt dollárban, vagy a dollárhoz rögzített devizákban érkezik. A hazai deviza stabilizálása érdekében foganatosított lépések azonban ezt a tényezőt nagyrészt semlegesíteni látszanak, akár hosszú távon is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!