Leminősítették a Molt is

Az UBS brókerei vételről tartásra változtatták a magyar olajipari cég részvényeinek ajánlását. A célárfolyamon nem változtattak.
NAPI Online, 2008. november 5. szerda, 14:02
Fotó:

Az UBS szerdán kiadott közleményében arra figyelmeztetett, hogy a Mol részvényeinek szektortársaihoz viszonyított megítélésre romlást mutat; a cég papírjait vételről tartásra minősítették le a bankház brókerei. Az UBS frissített ajánlása a részvény célárfolyamában nem jelez változást, azt továbbra is 13 000 forintra értékeli.

Az UBS szerint a Mol elmúlt héten tapasztalt 58 százalékos árfolyam-emelkedése fundamentumok tekintetében nem indokolt, az mindössze az IMF, a Világbank és az EU által Magyarországnak folyósított hitel miatt megemelkedett befektetői hangulat hatásának , valamint a forint ezzel párhuzamos korrekciójának eredménye.

Az UBS elemzésében hozzáteszi, hogy a Mol megítélésén nem rontott a magyar költségvetés makropályájának megváltozása, amely recessziót vetít előre a gazdaságban a jövő év során, hiszen az olajpiaci fundamentumokat ez nem befolyásolja. A szakértők szerint azonban a Mol profitjának hosszú távon használna a forint gyengülése, hiszen a bevételi nagyrészt dollárban, vagy a dollárhoz rögzített devizákban érkezik. A hazai deviza stabilizálása érdekében foganatosított lépések azonban ezt a tényezőt nagyrészt semlegesíteni látszanak, akár hosszú távon is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

topista, 2008.11.05 14:54

Csak tudnám mi az az UBS.Meg a tobbi csak a Top 50-ben ma olvasott:FTC,MLSZ,MOL,FRDÉSZ,FIFA,DAC,VCG2008,OEPPC,EUR/USD.stb sorolhatnám hosszú percekig a röviditések tömkelegét,amit az "egyszerű" olvaso nem ért meg!!!A röviditések puszta leirása,magyarázat nélkül(Például FTC=Ferencvárosi Torna Club....)Ha egyes újságírók úgy írnak cikket,hogy azt az olvasók jó része nem tudja értelmezní a rengeteg rövidítés miatt akkor ne írjon inkább. Na de ettől is rosszabb,amikor beszédben hadarja el a sok jól értesült a rövidítést ami egyébként tilos is ( a helyes beszéd szabályai szerint. Van egy szabály uraim: ha rövidítést,vagy ábrát alkalmazol a szövegben akkor kötelező jelmagyarázatot is adni!De,ha rövidítést alkalmazol akkor legalább előszöri előfordulásakor írd le a teljes jelentését ( Ferencvárosi Torna Club)és utána írd,hogy a továbbiakban FTC. Ezt üzenem valamennyi újságírónak,firkásznak,kommentátornak,politikusnak és mindenkinek aki a közhöz merészel szólni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html