Lemondott a CIG Pannónia biztosító igazgatósági elnöke

Lemondott a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. elnöki tisztéről és igazgatósági tagságáról is Horváth Béla - közölte a társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
MTI-Eco, 2013. április 17. szerda, 18:58
Fotó: Napi.hu

Horváth Béla ugyancsak lemondott a biztosítótársaság 100 százalékos leányvállalatánál, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-nél (EMABIT) betöltött igazgatósági tagságáról és elnöki pozíciójáról szerdán. Munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnik. A közlemény szerint Horváth Béla, a CIG alapítóinak egyike, 2007-től a társaság elnök-vezérigazgatója, majd 2010. január 1-jétől az igazgatóság elnöke volt.

A tőzsde "A" kategóriájában jegyzett CIG Pannónia Életbiztosító csütörtökön tartja éves rendes közgyűlését. Egy korábban közzétett részvényesi előterjesztés Horváth Béla visszahívását javasolta az igazgatóságból és annak elnöki posztjáról, továbbá részvényesi indítvány érkezett Járai Zsigmond felügyelőbizottsági elnök visszahívására is.

A részvényesi előterjesztés az igazgatóságot a jelenlegi öt főről hét főre bővítené, új tagnak Király Máriát, Mikó Gyulát és Horváth Gergely Domonkost javasolja.

Az indoklásokban az szerepel, hogy bár Horváth Béla elévülhetetlen érdemeket szerzett a társaság alapításában és eddigi működésében, a megváltozott piaci körülmények és elvárások, a társaság további fejlődésének, versenyképességének biztosítása azonban szükségessé teszi a visszahívását.

Járai Zsigmond visszahívására tett javaslatát azzal indokolja a részvényes, hogy az fb éves jelentése szerint a társaság költséggazdálkodása nem volt kellően takarékos, a menedzsment a piaci változásokra nem mindig tudott megfelelő választ adni, és működése során olyan szabálytalanságok is történtek, amelyek a vezetés nem kellően megalapozott és körültekintő döntéseinek következményei. Az indoklás emlékeztet, hogy az igazgatóság az fb-nek negyedévente, az elnöknek pedig hetente adott tájékoztatást a társaság lényeges döntéseiről. Év közben azonban a döntésekkel kapcsolatban nem emelt kifogást a felügyelőbizottság, a testület az igazgatósággal szembeni észrevételeit csak jóval a döntéseket követően fogalmazta meg.

A közgyűlési előterjesztések szerint az igazgatóság javasolja a felügyelőbizottsági és az audit bizottsági tagok javadalmazásának csökkentését. Javasolja továbbá, hogy a társasággal munkaviszonyban álló igazgatósági tagok továbbra se részesüljenek díjazásban, az elnököt is beleértve. Az igazgatóság elnöke korábban évi 21 millió forint összegű díjazásban részesült. A nem munkavállalói igazgatósági tagok (ilyen igazgatósági tagok eddig nem voltak) díja havi 150 ezer forint lenne a javaslat szerint.

A CIG Pannónia részvényei a szerdai kereskedést 230 forinton zárták, árfolyamuk 3 forinttal, 1,29 százalékkal csökkent az előző napi záráshoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2013.04.17 19:42

szóval a story dióhéjban:
"A jegyzéskor két árfolyamon lehetett a biztosító papírjait megszerezni. A 938 forintos alapárból húsz százalék kedvezményt kaptak a biztosító régebbi ügyfelei, tehát 750 forintért vásárolhattak. A részvények valamivel több mint egyharmada kelt el így ? 4,76 millió darabot 750 forintért, 7,77 millió darabot 938 forintért adtak el, összesen 9,2 milliárd forint tőkéhez juttatva a céget."

Index 2010 novemberi cikkből...

Mostmeg a szikár tények:
A mai forgalom
256.521 Ft.. 4 db. kötés átlagos árfolyam 230 Ft..

Nos erre mondják, hogy No comment !

Max annyi, hogy már 2010 ben megírtam mekkora baromi nagy parasztvakítás ez a cig beleértve a hirhedt unit linked kötvényeit a 2 év után 20%.-os visszavásárlási értékkel :-DDD (lásd kisbetüs rész a szerződésedben--- igen az amit nem olvastál el a nagy lelkesedésedben inkább a Brókernetes csákómákónak hittél--- persze a Brókernet is szétszakadt mostanság..szóval Ők is megérik a pénzüket)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html