A Tiszai Vegyi Kombinát bejelentette, hogy Olvasó Árpád 2011. május 31-én távozik a TVK Nyrt. vezérigazgatói pozíciójából. Olvasó Árpád döntését az igazgatóság tudomásul vette, és megköszönte az elmúlt nyolc évben végzett kiemelkedő szakmai és vezetői munkáját, mellyel jelentősen hozzájárult a TVK Nyrt. jelenlegi piaci pozíciójának kivívásához - áll a társaság által kiadott közleményben.
A TVK Nyrt. vezérigazgatói pozícióját 2011. június 1-től Pethő Zsolt tölti be. Pethő Zsolt nem rendelkezik TVK Nyrt. részvénnyel. "Olvasó Árpád további szakmai pályafutásához sok sikert kívánunk" - fogalmaz a közlemény.

Információink szerint Olvasó a Mol-csoporton kívül folytatja pályafutását, s döntésében alighanem szerepet játszott a csoport szerkezeti átalakítása, a petrolkémiai divízió önállóságának megszüntetése, amivel a TVK-vezéri poszt értéke csökkenhetett. Az új vezérigazgató, Pethő Zsolt a Mol kötelékéből érkezik a tiszaújvárosi társaság élére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!