Lendülebe jöttek a tőzsdék

A kedvező nemzetközi hangulatnak megfelelően emelkedik a magyar tőzsde is.,
portfolio.hu, 2016. március 30. szerda, 10:02
Fotó: Reuters

Amerikához hasonlóan az ázsiai tőzsdéknek is lendületet adtak Janet Yellen Fed-elnök szavai ma reggel, a jegybankelnök ugyanis arra utalt, hogy a korábban vártnál lassabb kamatemelési ciklus jöhet az Egyesült Államokban. Az emelkedésbe az európai piacok is becsatlakoztak, a DAX index 10 000 pont felett van, és a BUX is emelkedik, élen az OTP-vel - írja a Portfolio.hu.

A magyar tőzsdeindex, a BUX több mint 1 százalékkal került feljebb a nyitást követő fél órában. Az emelkedést az OTP és a Mol húzza, az előbbi 2 százalékot, az utóbbi pedig 1,5 százalékot drágult. A többi fontosabb részvény közül a Magyar Telekom 0,7, a tegnap felülteljesítő Richter pedig 0,9 százalékot drágult.

Nyugat-Európában is felfelé kapaszkodnak a vezető tőzsdemutatók, a DAX 1 százalékos pluszban tartózkodik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK