New Yorkban a DJIA-30 index 0,54 százalék, az S&P-500 index 0,39 százalék, a Nasdaq Composite 0,48 százalék erősödéssel indult.

A nyitás előtt a saját ágazatukon belül meghatározó súlyt képviselő olyan nagyvállalatok, mint az Eli Lilly, a United Technologies, a Verizon, a Caterpillar és a Coca-Cola tették közzé negyedéves eredmény beszámolóikat, rendre a Wall Street várakozásaira pozitív módon rácáfoló adatokkal. A Google anyavállalata az Alphabet pedig a hétfői tőzsdezárást követően tette közzé szintén pozitív meglepetést hozó beszámolóját.

Az olajár a hatodik egymást követő napja emelkedik, a Brent 75 dollár felett, a WTI pedig 70 dollár közelében új idei csúcsot ért el a 2014 novemberinek megfelelő árszinten. Az amerikai kereskedés kezdetén a WTI 68,66 dolláron állt hordónként a globális kereskedelemben 0,03 százalék emelkedéssel, a Brent pedig 74,73 dolláron, szintén 0,03 százalék áremelkedéssel.

A hatnapos egybefüggő árnövekedési szakasz a leghosszabb tavaly december óta. A Brent ára a februárban elért idei mélypont óta már több mint 20 százalékkal emelkedett. Az olajár az OPEC tartósnak ígérkező termeléskorlátozása, és az újabb Irán elleni amerikai szankciók lehetősége miatt emelkedik.

A dollár és az arany ára is stabilizálódott, a dollár három havi csúcsról tért vissza, az arany ára pedig három napig tartó csökkenés után korrigált kissé felfelé. Az eurót 0,02 százalékkal jegyezték erősebben, 1,2212 dolláron, az arany határidős jegyzése legközelebbi teljesítésre 0,32 százalékkal emelkedett, unciánként 1328,30 dollárra.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!