Lendületet adtak a dollárnak Greenspan szavai

A dollár erősödött mind az euróval, mind pedig a jennel azt követően, hogy a Federal Reserve elnöke pozitívan nyilatkozott az amerikai gazdaság kilátásairól - jelentette a Bloomberg.
Ádám Viktor, 2002. június 5. szerda, 13:01

Alan Greenspan tegnap úgy fogalmazott, hogy az amerikai gazdaság egyre jobb állapotban van, s felfelé tart. A piac kedvező jelként értékelte a Fed vezérének szavait, melyek nyomán az euró árfolyama 94 alá esett, a jen/dollár kurzus pedig 124 fölé ugrott (délután egy óra előtt az előbbi pontosan 93,76, utóbbi pedig 124,45 volt).
Az Egyesült Államok gazdasági teljesítményének alakulásáról közép-európai idő szerint négy órakor érkezik a legfrissebb bizonyíték, akkor lát ugyanis napvilágot az ISM által számított, nem feldolgozóipari beszerzési menedzserindex, amelyből a szolgáltatószektor kibocsátására lehet következtetni. A Bloomberg prognózisa szerint az áprilisi 55,3 pontot meghaladó, 56 pontos értékre lehet számítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK