Lendületet vesztett Magyarország?

Emelkedéssel kezdhet a Budapesti tőzsde, majd egy magasabb szinten várhatja meg a holnap délutáni amerikai makroadatokat - vélekedett Farkas Róbert a Strategon vezető üzletkötője.
NAPI, 2011. május 5. csütörtök, 09:01
Fotó:

Egyre több eszköz válik le a hiperinflációs őrületről, amelynek alap igazsága az volt, hogy mindenbe be kell rakni pénzt, csak dollárba nem. Először a nyersanyagok lufija pukkadt ki, a cukor 40 százalékot, a gyapot 30 százalékot gyengült. Most már az ezüstre, aranyra, olajra is átragadt a kiszállási hullám.

A részvény szektor ehhez képest jól tartja magát - vélekedett a szakértő. Mindenki várja a holnapi amerikai munkanélküliségi statisztikát, ami segíthet eldönteni, hogy merre tovább. Most már csak a dollár megy, ha tud fordulni, akkor esni fognak a piacok, ha nem, akkor maradunk ezen a szinten - új csúcsok nem várhatók Farkas szerint.

Figyelemre méltó, hogy a svájci frank nem gyengült a dollárral együtt, ami nem kedvező a magyar eszközöknek, emellett látszik, hogy a magyar piac lemaradt az elmúlt napokban.

Be kellene hívni Széll Kálmán unokatestvérét, osztálytársait, vagy rokonait, hogy újabb lendületet kapjon az ország iránti bizalom - fogalmazott Farkas. Hozzá kell tenni, hogy az összes feltörekvő piac esett az utóbbi időben.

A magyar tőzsde kicsi emelkedéssel kezdhet ma, aztán kivárás jöhet, ami így marad holnap fél háromig. A holnapi munkaerő-piaci adatra nézve ugyanakkor nem túl jó jel az ISM tegnapi történelmi mértékű zuhanása - tette hozzá Farkas.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK