A 100 százalékos üzletrész megvásárlásáról a megállapodást Varsóban írták alá, a tranzakció az aláírással egy időben lezárult. A befektetés teljes értéke 3,9 millió zloty (293,9 millió forint) volt, amelyből 3,5 millió zloty a tranzakció vételára, 0,4 millió zloty pedig a Gold Finance tulajdonosi hiteleiért fizetett ellenérték volt.

Az akvizícióval a Duna House megerősíti lengyel piaci pozícióját, és csaknem megháromszorozza a cégcsoport által Lengyelországban közvetített hitelek volumenét - olvasható a közleményben.

A Duna House Cégcsoport a lengyel márkanév megtartását és a Gold Finance hálózatának további bővítését tervezi.

A lengyel Metrohouse ingatlanközvetítő hálózat jelenleg 70 irodával és majdnem 500 ingatlanértékesítővel működik, tevékenységét mostantól már több mint 500 pénzügyi szakértő kolléga is fog támogatni - közölte az akvizíció kapcsán Guy Dymschiz, a Duna House cégcsoport igazgatósági tagja.

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett Duna House Közép- és Kelet Európa legnagyobb ingatlanközvetítő csoportjaként jelenleg három országban négy hálózattal és több mint 240 irodával van jelen.

A DH-részvények a BÉT prémium kategóriájában forognak, keddi záróáruk 3620 forint volt. Éves maximumuk 4340 forint, az elmúlt 12 hónap legalacsonyabb ára 3360 forint volt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!