Lengyel politikai siker erősítette a forintot

A magyar deviza euróhoz viszonyított árfolyama a zlotyval és a koronával együtt a kedvező hangulat nyomán 277 közeli szintekről valamivel 275 fölé erősödött.
NAPI, 2009. július 14. kedd, 16:43
Fotó:

Délután fél öt előtt az eurót 275,20/40 forinton jegyezték, egy dollárért 196,80-197 forintot, egy svájci frankért pedig 181,40-181,60 forintot kértek a piacon. A reggeli erősödést enyhe korrekció követte, de délelőtt 10 óra körül már ismét valamivel 275 forint fölötti szinten kereskedtek az euróval - mondta el Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci kereskedője. A 275-ös szint megint visszalökte a kurzust, és bár pillanatokra 275 forint alá került az euró jegyzése, a 275-ös szint továbbra is izmos ellenállásnak tűnik - mondta az elemző. Az euró/forint kedden 274,50-ig tudott süllyedni, innen azonban hamarosan ismét 275 fölé emelkedett a jegyzés, ez alatt az elemző szerint csak néhány üzletet kötöttek.

Bár a vártnál kedvezőbb képet mutató inflációs adatnak nem volt nagy hatása a spotokra, a hozamok reggel határozottan csökkentek, ami ugyancsak a pozitív környezetet igazolja. A régióban a zloty viszi a prímet, amit egész nap keményen vettek, elsősorban arra a hírre, hogy Jerzy Buzek volt lengyel kormányfőt választotta meg az Európai Parlament (EP) új elnökévé kedden Strasbourgban. Ezen kívül a nem éppen gazdasági jellegű híren kívül más nem mozgatta a lengyel devizát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK