Ez lesz az első eset, hogy egy európai ország jüanban jegyzett adósságpapírt dob piacra Kínában. Az egyik lengyel pénzügyminiszter-helyettes már márciusban jelezte, hogy Varsót foglalkoztatja a lehetőség, de akkor kitérő választ adott arra, hogy mikor kerülhet sor a kibocsátásra és hogy milyen értékben.

Arra, hogy külföldi kibocsátó jüanban adjon ki kötvény kínai piacon, 2005 óta van lehetőség. Az érdeklődés azonban egyelőre nem túl nagy. Ez év márciusáig összesen 2,57 milliárd dollár értékű panda-kötvény kibocsátásra került sor.

A Reuters jelentése szerint Magyarország, amely április közepén a közép-kelet-európai régióban elsőként bocsátott ki jüanban denominált államkötvényt, fontolgatja, hogy panda-kötvénnyel is megjelenik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!