BUX
38504

Lengyelországban terjeszkedne az RFV

Nemzetközi nevekkel erősítené igazgatóságát az RFV február 22-re összehívott közgyűlése, ahol az alapító-alelnök Makra József lemondana posztjáról. A következő célország Lengyelország lehet.

NAPI, 2011. február 2. szerda, 09:24

A társaság vezetése a nemzetközi terjeszkedés támogatása és nemzetközi intézményi befektetői kör bevonása érdekében jelöli az új igazgatósági tagokat, és a javasolt személyek elfogadásával a nemzetközivé váló testület a nyugat- és közép-kelet európai, valamint a tengerentúli piacokat is képviselné - áll az RFV közleményében.

Az Igazgatóság a javaslat szerint 6 tagúvá bővül. Maximilian N. Teleki, aki jelentős üzleti tapasztalattal és kiterjedt befektetői kapcsolattal rendelkezik az Egyesült Államokban és Európában is, a nemzetközi befektetői kapcsolatok építésében és ápolásában segíti majd az RFV-t.

Jacek Krawczyk az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság alelnökeként, valamint a lengyel és nemzetközi üzleti életben szerzett széleskörű tapasztalatai révén, a vállalat következő régiós célországában, Lengyelországban történő piacra lépésben és üzletfejlesztésben, valamint a szakmai elismertség növelésében és a befektetői kapcsolatok fejlesztésében segíti majd a vállalatot.

A régóta Magyarországon élő német Konrad Wetzker (többek közt a Boston Consulting Group magyarországi üzletágának elnöke, valamint a Corvinus Egyetem Management Iskolájának alapítója és elnöke) a vállalatot az energiastratégia kialakításában és az energiaszektorral történő kapcsolattartásban támogatja.

Molnos Dániel, a Mabisz főtitkára, az RFV romániai üzletfejlesztésében eddig is aktívan részt vett, kiterjedt romániai és nemzetközi kapcsolatrendszerével, üzleti tapasztalatával ezentúl az Igazgatóság tagjaként támogatja továbbra is a vállalat tevékenységét.

Soós Csaba, az RFV alapító-elnöke szerint az Igazgatóság átalakítása újabb jelentős lépés az RFV életében, amely megerősíti a vállalat nemzetközivé válását - írja a közlemény. A nemzetköziséget a cég azonban nem csupán tevékenysége és projektjei révén kívánja megvalósítani, hanem azáltal is, hogy megcélozza a nemzetközi befektetői piacot is.