Az utolsó fázisába ért Leonardo DiCaprio és Bill Gates vegán burgeres cége, a Beyond Meat elsődleges részvénykibocsátása (IPO), és ha minden a tervek szerint alakul, akkor május 1-jén el is kezdődik a kereskedés a részvényekkel - írja a portál. A vállalat most az erős keresletre hivatkozva megemelte a tervezett kibocsátási ársávot, a korábbi 19-21 dollárról 23-25 dollárra és 8,75 millió darab helyett 9,63 millió darab részvényt értékesítenek az IPO során.

Ezzel egy 240 millió dolláros kibocsátásra kerülhet sor, és a 25 dolláros kibocsátási árral számolva 1,49 milliárd dolláros piaci kapitalizációjú cégként mehet a tőzsdére a gyorsétterem. A vállalatba korábban beszállt Leonardo DiCaprio és Bill Gates is, valamint az Egyesült Államok első számú húsfeldolgozója, a Tyson Foods.

Utóbbi 6,5 százalékos részesedéssel rendelkezett a Beyond Meatben, egészen a múlt hétig, amikor is eladta a részesedését. A Beyond Meat olyan ételeket készít, amelyben a húst ahhoz állagra és ízre állítólag nagyon hasonló, sok fehérjét tartalmazó, de sokkal kevesebb erőforrással előállítható növényi alkotórészekkel helyettesítik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!