Percekkel ezelőtt új hirdetmény került fel az OTP bank honlapjára, melyre az irományban szereplő indoklás szerint "A Hirdetmény módosítására a lakossági számlacsomagokhoz kapcsolódó kedvezményes ATM készpénzfelvételre vonatkozó akció visszavonása" miatt került sor - tudta meg a Pénzcentrum a BankRáció.hu csapatától.

Pontosabban az történt, hogy a bank eddig több számlacsomag esetén is kínált kedvezményes 1-4 darab készpénzfelvételt. Ráadásul ezeknél maximális összeg sem volt megadva, így most előfordulhat, hogy az ingyenes készpénzfelvétel első napja után lesznek olyan ügyfelek, akik rosszabbul járnak. Ezeknél a kedvezményes készpénzfelvételeknél ugyan meg kellett fizetni a tranzakciós illetéket - 6 ezrelék -, de cserébe nem csak 150 ezer forintot a felvehető.

Ki jár rosszabbul az ingyenes készpénzfelvétellel?


Akinek a jelenlegi számlacsomagja 3-4 akciós készpénzfelvételt engedett meg és ezeket kisebb összegek kivételére használta. Költségeket tekintve még jelenthet különbséget a 150 ezer forintnál magasabb összegű készpénzfelvétel, hiszen csak eddig a limitig lesz teljesen díjmentes az ATM használat. A 151 ezredik forint már a bank díjszabása szerinti díjal vehető fel. Az körülbelül azt jelenti, hogy azok az ügyfelek, akik 150 ezer forintnál nagyobb összeget kénytelenek felvenni szinte semmit nem éreznek majd a pénzügyi rezsicsökkentésből. (Ehhez a cikk megjelenés után az OTP Bank ezt tette hozzá: A példában szereplő 151 ezer forintot többet felvevő ügyfél díja 150 ezer forintig nulla forint, azután pedig 1000 forint x 1,21 százalék + 61 forint, tehát összesen 73 forint. Ez a hirdetmény szerinti korábbi díjnak a 8 százaléka.)

Azzal sem nagyon vigasztalódhatnak a bank ügyfelei, hogy így legalább bármely automatából vehetnek fel pénzt, hiszen az OTP rendelkezik a legnagyobb magyarországi hálózattal, nem nehéz találni egy saját banki ATM-et.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!