Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elektronikus kereskedése rendszerének továbbfejlesztésére is felszólíthatja az amerikai értékpapír piaci felügyelet a Nasdaq OMX csoportot egy most folyó vizsgálat keretében - írja a Wall Street Journal. A SEC jelenleg azt próbálja meg kideríteni pontosan mi okozhatta a hibát a Nasdaq kereskedési rendszerében a Facebook részvények első kereskedési napján, amelynek következtében a befektetők és brókerek három órán keresztül nem kaptak visszajelzéseket tranzakcióikról, így egy ideig csak sötétben tapogatózhattak azzal kapcsolatban, milyen tranzakciókat hajtottak végre az új papírokra.


A kereskedési rendszer hibája miatt több brókercég mér perrel fenyegette meg a Nasdaq-ot, a tőzsdét üzemeltető társaság pedig összesen 40 millió dolláros kártérítési alapot ajánlott fel az első napon a rendszerhiba miatt kárt szenvedő befektetőknek.

Ha a SEC vizsgálata nyomán rendszereinek fejlesztésére szólítaná fel a Nasdaq-ot,az meglehetősen nagy csorbát ejthetne a tőzsde tekintélyén, hiszen pont a technológiai részvények bevezetésének és forgalomban tartásának köszönheti hírnevét. Így a befektetők eddig jogosan várták el, hogy a tőzsde számítástechnikai háttere zavartalanul működjön. Annak idején a Nasdaq által bevezetett elektronikus kereskedési platform volt az, amely teljesen átalakította a világ tőzsdéinek üzleti és működési modelljét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!