A vártnál is rosszabb amerikai makroadatok, illetve a rubel látványos gyengülése nyomán lejtőre kerültek a feltörekvő piaci devizák - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Hozzátette: londoni alapkezelők kiszállása illetve profitrealizálása küldhette lejtőre a fizetőeszközöket, köztük a forintot is.

A rubel az elmúlt tíz év legnagyobb zuhanását szenvedte el az elmúlt két napban. A jelek szerint a piac tesztelni akarja az orosz jegybankot, hogy az valóban megvédi-e 36 rubeles dollárárfolyamnál a nemzeti devizát, amely immár megközelítette a 35-ös szintet.


Az euró jegyzése 290,60 forinton tetőzött, háromnegyed öt tájban a dollár 221,50, a svájci frank 193,50-en állt. Az amerikai fizetőeszköz egyébként visszaerősödött a reggeli szintekre, az euró jegyzése napon belül egy dollárcenttel 1,3070 dollárra süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!