A Bloomberg adatai szerint a reggel még 293, majd 294 forint körül rezgő euróárfolyam hirtelen 296,70-re ugrott. Negyed három tájban ennél egy forinttal volt lejjebb a kurzus, tegnap ilyenkor még 288 alatt járt az uniós deviza egysége. A dollár 229,50, a svájci frank 198 forint körül tetőzött.


Az amerikai bankmentő csomag részleteit kedvezőtlenül fogadták a tőzsdék, de a korábbi erősödés után gyengülésbe váltottak a feltörekvő piaci devizák is - tájékoztatott az egyik nagybank devizatradere. Hozzátette: újra kockázatkerülő hangulat uralkodott el a piacon, a kereskedők idegesek, az alacsony likviditás mellett kis tételek is könnyedén elmozdítják az árfolyamokat. A forint egyébként ezúttal is csak követi a többieket, az esésben a dél-afrikai rand, a cseh korona és a lengyel zloty viszi a prímet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!