A BUX szerdán jelentős réssel nyitott, és a nap nagy részében a pozitív tartományban, 21 700 pont környékén oldalazott. A mutató a vártnál jóval kedvezőtlenebb amerikai makroadatok hatására jelentős mínuszban nyitó amerikai tőzsdei hangulatra reagálva csökkent a keddi záróértéke alá a kereskedés utolsó harmadában. A BÉT irányadó indexe az utolsó két órában az előző napi zárószintek közelében mozgott, majd a Mol árfolyamának lerántását követően újra a negatív tartományba süllyedt, s 0,1 százalékos mínuszban, 21 434,20 ponton zárt.

A blue chipek közül az OTP és a Richter tudott drágulni, ám mindkét papír jóval napi legmagasabb értéke alatt végzett. A Mol és az MTelekom részvényeinek jegyzését az utolsó percekben törték le, ám teljesítményük korábban sem volt kiemelkedő. A pesti parkett forgalma a hét eleji szinteknél ugyan magasabb volt, az OTP-papírokat például közel 13 milliárd forint értékben kötöttek, és a Mol forgalma is 3,4 milliárd volt, ám még mindig elmaradt az elmúlt hetekben megszokottól.

Az OTP részvényeit nyitásban 5200 forintig húzták fel, de az már az első percekben látszott, hogy ezt a szintet nem tudja megtartani. Egy 5120 forintig tartó leszúrás után a jegyzés viszonylag hosszan időzött 5160-80 között, a forgalom növekedésével azonban a jegyzés egyre gyorsabban csökkent. Napi mélypontját 5029 forinton érte el a papír, ám innen újra a pozitív tartományba lendült vissza, s végül 0,4 százalékos árfolyam-emelkedést regisztrálva 5100 forinton zárt.

A Richter 44 700 forintos záróára közel 700 forinttal volt alacsonyabb a részvények napi legmagasabb értéknél. A Richter így is 0,5 százalékkal drágult, így a legjobban teljesítő blue chip lett a parketten 1,3 milliárdos forgalom mellett. Szektortársa, az Egis, 0,5 százalékkal 18 800 forintra értékelődött le.

A Mol papírjait 18650 forintig húzták fel napközben, s sokáig ezen a szinten is tartották, ám délutánra itt is elfogyott a lendület, s egyre élénkülő forgalom mellett csökkent a részvény jegyzése, amely 17 840 forintig zuhant nem sokkal zárás előtt. A nagyarányú lerántást követően a Mol 0,4 százalékos mínuszban, 18 200 forinton végzett.

Az MTelekom 1,4 százalékos árfolyamveszteségével a legnagyobb bukást regisztrálta a nagy papírok között, s így 642 forinton zárt.

A kisebb részvények közül kiemelkedően teljesített a Genesis, amely több mint 10 százalékkal 379 forintra drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!