A BÉT irányadó indexe a nap eleji 20 564 pontos mélypontról elemelkedve nem sokkal szerdai záróértéke felett oldalazott a kereskedés zömében, majd innen az optimista New York-i tőzsdenyitást követően tovább ment északnak. A BUX 21 187 pont fölött érte el csütörtöki legmagasabb értékét, ám ezt a szintet a Magyar Telekom papírjainak lerántása miatt nem tudta megtartani, így végül 0,9 százalékos pluszban 21 103 ponton zárt. A blue chipek közül a Richer és a Mol szerepelt a legjobban. A BÉT-en jegyzett nagyobbik gyógyszerpapír 1,3 százalékkal 45 600 forinton zárt, ami alig maradt el az utolsó fél órában elért, 45 740 forinton napi legmagasabb értékétől. A Richter jegyzése széles sávban ingadozott csütörtökön, a reggeli mélypontja közel 1300 forinttal maradt el a legmagasabb értékétől. Szektortársa, az Egis iránti érdeklődés meglehetősen alacsony, mindössze 100 millió forint volt, s bár napközben 19 290 forinton is megfordult, a részvény jegyzését az utolsó percekben száműzték a szerdai szintre, így 19 050 forinton zárt. A Mol részvényei iránti érdeklődés megközelítette a 4 milliárd forintot. A papír jegyzése a tegnapi mélyrepülés után a negatív tartományból indult csütörtökön is, s egészen 16 870 forintig zuhant, majd innen tört fel egészen 17 520 forintig nem sokkal a zárószakasz előtt. A Mol a nap végére 1,2 százalékkal került feljebb, s az olajpapír így 17 450 forintot ért zárásban. Az OTP részvényei iránt csütörtökön már nem volt olyan fokozott az érdeklődés, mint a hét első felében, ám forgalma így is megközelítette a 20 milliárdot. A bankrészvény 1 százalékkal 4875 forintra drágult, de ennél magasabban, 4957 forinton is érkezett rá kötés a délután folyamán. A Magyar Telekom részvényei is emelkedésnek indultak a New York-i tőzsdenyitást követően, ám a részvény jegyzését a zárószakaszban lerántották, s így 0,2 százalékkal a szerdai zárószint alatt, 654 forinton végzett. A nap végén megélénkült az érdeklődés a távközlési cég részvényei iránt, amelynek forgalma így meghaladta az 1,1 milliárdot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!