A hangulatot magyar oldalról a jegybanktörvénnyel kapcsolat huzavona és az európai uniós eljárásokról érkező hírek, külföldről pedig a Federal Reserve utáni csalódottság és a szörnyű kínai, európai, majd amerikai makroadatok határozták meg. A zárószakasz méretes lekötése után napi mélypontján, 17 493 ponton pihent meg a BUX index, pedig néhány órával korábban 17 800 pont felett is járt. Az idei átlagnak nagyjából megfelelő 11 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények; a forgalom szinte teljes mértékben a négy blue chipben koncentrálódott, az ötödik Cig Pannónia papírjaira mindössze 23 millió forint értékben születtek kötések.

A 2,2 százalékos eséssel 3687 forinton végző vezető bankpapír, az OTP a részvénypiac egészének mozgását követte, bár nem a napi mélypontján zárt. Nem úgy a Mol, amely - a nagyot zuhanó olajárak hatására - 2,75 százalékot vesztett értékéből a 16 285 forintos záróárfolyamával. Napon belüli legalacsonabb árfolyamára, 36 540 forintra lökték a zárásban a Richter részvényeit is, a nagyobbik gyógyszerpapír ezzel 1,2 százalékot esett; az Egis eközben kisebb, 0,1 százalékos gyengüléssel úszta meg, és 14 500 forinton végzett. A Magyar Telekom jegyzése 3 forinttal került feljebb, és így 455 forinton várhatja a pénteket.

Kimutatható értékben adták-vették még a Cig Pannónia és az Appeninn papírjait. A biztosító 0,7 százalékot vesztett értékéből, az irodakezelő viszont 1 százalékos emelkedésre volt képes. A TC Befektetési Nyrt szélsőségesen illikvid részvénye egy átkötés után 9900 százalékot emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!