A BUX 21 746 ponton fejezte be a kereskedést; a mutató egész nap a pozitív tartományban mozgott, de az utolsó szakaszban - napi mélypontjára süllyedve - közel került ahhoz, hogy gyengüléssel zárja a napot. Az összforgalom a 20 milliárd forintot közelítette.

A pesti börze jelentősen elmaradt a nyugat-európai tőzsdéktől, de a régióban is a szerényebb teljesítményt mutató tőzsdék közé tartozott.

A vezető papírok felemásan teljesítettek. Az OTP Bank részvényének árfolyama 0,1 százalékkal ereszkedett lejjebb, így a zárásban 4565 forinton forgott - ami ugyancsak napi mélypontot jelent.

Az OTP mögött a második legnagyobb forgalomban kereskedett Mol-papír végül ugyanott zárt, ahol szerdán, 20 350 forinton. A nap első felében azonban 21 000 forint közelében is állt a jegyzése, miután rövid távon tartásra, hosszabb távra viszont vételre ajánlja a Mol részvényeit a Buda-Cash Brókerház.

Csökkent viszont az Mtelekom ára 0,3 százalékkal 665 forintra. Annak ellenére lett alacsonyabb az árfolyam, hogy elutasította a cégbíróság azt a keresetet, amelyet a Magyar Telekom egyik kisrészvényese indított a cég feletti törvényességi felügyeleti eljárás megkezdésére, de a végzés nem jogerős.

A Richter kis mértékben, kereken 45 ezer forintig drágult egymilliárd forint fölötti forgalomban. Az Egisre közel negyedmilliárd forint értékben születtek kötések; a gyógyszerpapír több mint fél százalékkal lett olcsóbb, így délután fél öt után 20 380 forintért adták-vették.

A kitűnő negyedévről jelentő AAA Auto majd' 3 százalékkal erősítette, bár forgalma elhanyagolhatóan kicsi volt. Viszonylag keresett volt az ugyancsak emelkedő RFV is.

A legnagyobb, 33 százalékot meghaladó drágulás a Nordtelekomhoz kötődik, azonban ezt egyetlen kötéssel érte el a papír. A másik végletet a Quaestor képviselte, a 27 százalékos zuhanást viszont ez is roppant csekély forgalomban teljesítette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!