Lesiklópályán a forint, 275-ön az euró

Folytatódott ma reggel a forint zuhanása, az euró kurzusa a tegnap késő délutáni és ma reggeli 273 forint körüli szintről rövid idő alatt 275,20-ig jutott.
Kovács Balázs, 2006. augusztus 15. kedd, 10:20
Fotó:

A gyengülés mögött több tényező húzódik meg, egyrészt a Moody's leminősítéssel kapcsolatos piaci pletyka, másrészt a külföldiek realizált kamatjövedelmének euróra váltása okozta a forint gyengülését - mondta el kérdésünkre Kolba Miklós, az ING devizakereskedője. Az árfolyamnak további lökést adott a tegnapi lendületes gyengülés után elmaradó korrekció, amely újabb befektetőket késztetett eladásra. A dollár az euróhoz hasonló utat járt be, a zöldhasú jegyzése a reggeli 214,50-ről 216-ig emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK