Tegnap a nyugat-európai tőzsdék fontos ellenálások fölött tudtak zárni és a Dow is igaz egy ponttal, de 10500 fölött végzett. Amenyiben ezekről a szintekről felfelé tudnak mozdulni a vezető indexek, az a magyar piacra is hozhat vételi erőt - vélekedett Söre Balázs a Buda-Cash üzletkötője.


A magyar piacon tegnap nem jött folytatás a reggeli emelkedésre, a nyitó szinten zártunk. Kérdés, hogy ma megjön-e a lendület, egyelőre a külföldi hangulatot követve enyhe pozitív, nulla környéki nyitás várható és alacsony forgalom.

  
A mai adatdömping határozza meg majd az irányt, Európából és Amerikából is számos makroadat érkezik. 

Most olyan szinteken vagyunk, hogyha innen elindulunk fölfelé, akkor már csak napok vannak hátra ebből a 7-8 hónapos bull trendből - vélekedett az üzletkötő. De az is elképzelhető, hogy ez a felfelé kör kimarad, és erről a szintről esünk vissza. Az első verzió (egy álkitörés) egyértelműbb helyzetet eredményezne, egyszerűbb lenne a spekulánsok dolga.  Az üzletkötő hosszabb távon egészségesebb mértékű korrekciót, 30-40 százalékost is el tud képzelni.  

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!