A Reuters korábban egy, a szervezethez közel álló forrásra hivatkozva azt jelentette, hogy a jövő héten az OECD komoly kritikát fog megfogalmazni a PSZÁF-törvény módosításával kapcsolatban. A hírügynökség úgy tudja: a figyelmeztetésében az áll majd, hogy amennyiben elfogadja a parlament a törvényt, azzal Magyarország pénzügyi felügyelethez való hozzáállása lényegesen eltérne a nemzetközi gyakorlattól. Bár kétségtelen, hogy szükség van a hatóság beszámoltatására és auditálására, a miniszteri ellenőrzés visszaállításával a PSZÁF hatékonysága csökkenne. A Pénzügyminisztérium közleményben reagált. A tárca szerint a jelentés főbb megállapításait a nemzetközi szervezet egyeztette a magyar illetékesekkel, ám ezeken a megbeszéléseken nem került szóba a PSZÁF jogállásának változása. Az országjelentés vitája 2003 december 3-án lesz Párizsban, az OECD ezután véglegesíti a szöveget, amelyet végül 2004 elején adnak ki. A PM eljuttat minden szükséges dokumentumot az OECD illetékeseinek annak érdekében, hogy átfogó képet alkothassanak a befektetők védelmét szolgáló törvénycsomagról, és azon belül a PSZÁF jogállásának változásairól - fogalmaz a közlemény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!