Lesz-e vérfürdő Budapesten?

A negatív nemzetközi hangulatban eséssel indulhat a tőzsdei kereskedés Budapesten, a mínuszok azonban később enyhülhetnek - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője.
NAPI, 2011. május 6. péntek, 08:55
Fotó:

A nyersanyagárak esése, az ezzel kapcsolatos negatív hangulat átgyűrűzik a magyar piacra, ez kezdetben okozhat esést, de a nap folyamán ledolgozatja a mínuszokat a tőzsde.

Ezt sugallja, hogy érdemi hangulatromlás a devizapiacon sincs, a forint meglehetősen jól tartja magát, jelenleg 265,8 egy euró. Ilyen szempontból nagyon jókor jött a tegnapi kedvező államháztartási adat.

A Mol lehet a nap vesztese a hatalmas olajárzuhanás fényében, az olajpapír 2 százalék körüli csökkenést szenvedhet el.

A Telekom tegnap jól szerepelt, ám a ma megjelent várnál jobb gyorsjelentéstől nem számít különösebb reakcióra az üzletkötő. A Telekom nagyjából megtalálja a helyét az 550 - 600 közötti tartományban - mondta.

A szakértő szerint az OTP-nél a kezdeti ijedséget érdemes lehet vételre felhasználni.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK