Leszakadt a magyar piac - de van még remény

A hazai tőzsde kifejezetten alulteljesítő az elmúlt napokban, de ha külföldön nem romlik el a hangulat, akkor a rossz szereplésnek a napokban vége szakadhat.
NAPI, 2011. május 20. péntek, 09:05
Fotó:

A forint tovább erősödött ma reggel, egy euró 266,50 forint, igaz, ebből mostanában nem lehet következtetni  részvénypiac teljesítményére.

Tegnap nagyon csúnyán alulteljesítők voltunk, s míg a tegnapelőttit még értettük (a devizahiteles-mentő bejelentések ekkor jelentek meg), tegnap már azt lehetett látni, hogy a forint és az állampapírpiac jól szerepelt, a részvénypiac viszont allulteljesített, jelentősen leszakadva a világtól - mondta Varjú Péter az Erste vezető üzletkötője.

Tegnap is a forgalom az első órában pörgött fel, aztán leült a kereskedés, hiába az alacsonyabb árszintek, nem jönnek be megvenni a magyar részvényeket a külföldi szereplők.

Az üzletkötő szerint amennyiben a világban nem indul meg egy esés, akkor a BÉT-en ma lehet az utolsó eső nap, aztán véget érhet az alulteljesítésünk - persze, ha nem érkezik valamilyen váratlan bejelentés.

Fontos szint lesz az OTP-nél az 5900-5950 forint közötti sáv, a korábbi mélypontnál ismét megpróbálhtják megfordítani az esést a szereplők. Tegnap már bemutatott egy ígéretes napon belüli fordulatot a bankpapír, csak aztán zárás előtt szétverték az árfolyamát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK