A BUX 20 pontos mínuszban 17255 ponton áll, a vezető részvények közül az OTP 2 forintos mínuszban 3298 forinton, a Mol 5 forintos pluszban 17730 forinton stagnál. Változatlan, 34700 forintos áron cserélnek gazdát a Richter részvények, Varjú Péter, az Erste vezető üzletkötője szerint talán ebben a papírban érződött némi szándék egy kedvezőbb záróár beállításra, ami ma folytatódhat.

Tavaly jelentősebb tologatásokat lehetett tapasztalni az év utolsó kereskedési napján, ám azóta sokkal kisebbek a részvénypozíciók a nagy szereplőknél, így a nagy papírokban nem számíthatunk az ilyenkor "szokásos kirakatrendezésre".

A midcapacben, a közepes kapitalizációjú részvények körében azonban most is elképzelhető, hogy fölfelé próbálják tologatni a záróárakat.

Érdekes kérdés, hogy vajon a forint követi-e a zloty példáját - vetette fel Varjú. A lengyeleknél jegybanki intervenció erősítette tegnap a zloty-t, a deviza eladósodottság mértékét ugyanis az év végi záróárfolyam alapján számítják, így sokat javulhatnak a makromutatók egy kis beavatkozás hatására. Kérdés, hogy itthon várható-e ilyen lépés, ami egyébként nem csak az államnak, hanem egy-egy nagyobb kötvényportfólióval rendelkező intézményi szereplőnek is érdeke lehet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!