A nap elején még a 10 600 ponttal szemezgető, több mint 130 pontos pluszt mutató Dow Jones Industrial Average végül 8 pontos csökkenéssel,  10 442 ponton zárt, az S&P 500-as index 1131 pontról 1113 pontra esett a nap végére. A Nasdaq Composite index 21 ponttal, 2289 pontig csúszott vissza (napon belül 60 pontot).

A reggeli lelkesedés a kínai bejelentésnek volt köszönhető, amely szerint a jüan árfolyamát ezentúl a dollár helyet devizakosárhoz kötnék. A jüan erősödésnek is indult a hírre, azonban a piaci kommentárok szerint az szegte kedvét a bikáknak, hogy ez nem jelenti automatikusan a kínai deviza felértékelődését.

A különböző szektorokat mérő alindexek közül egyedül az amúgy igen volatilis papíripari index, illetve az alapanyaggyártó cégek alindexe tudott pluszban zárni, ez utóbbi jó teljesítményét a várható erősödő kínai vásárlóerő generálta pluszkereslet reménye hajtotta feljebb. Az Alcoa részvényei 5,5 százalékkal drágultak. Igazn nagy mozgást a Dow komponenseiből más papír nem is csinált, a vesztesek közül a Microsoft mínusz 1,8 százalékát lehet kiemelni. A piac gyengébb volt, mint amit a nagy indexek mutattak, minden 2 csökkenő árfolyamú részvényre jutott mindössze egy emelkedő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!