Burány Sándor hozzátette: az MSZP nem támogatta a cég kiválasztását. Az Arton Capital nemzetközi cégcsoport kanadai és bolgár letelepedési kötvények értékesítésével is foglalkozik, a hazai leányt márciusban alapították. A cégcsoport egyik tulajdonosa Tchilinguirian Armand Arton, a kft.-nek több bolgár lakcímmel rendelkező tagja is van - ismerteti az újság keddi száma.

A letelepedési államkötvény kibocsátására a Máltán bejegyzett a Discus Holdings Ltd mellett eddig a Kajmán-szigeteken bejegyzett Hungary State Special Debt Fund, illetve Cipruson bejegyzett Innozone Holdings Limited kapott jóváhagyást az Országgyűlés gazdasági bizottságától, amely országonként egy vállalkozást bízhat meg a kötvény forgalmazására. A Discus Holdings Dél-Afrika, Kenya, Nigéria, illetve Indonéziában, a Hungary State Special Debt Fund Kínában és Vietnámban, az  Innozone Holdings Limited Cipruson és Indiában forgalmazza majd a kötvényeket. A cégek csak azután kezdhetik meg tevékenységüket, ha kötvények forgalmazására vonatkozóan szerződést kötnek az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt.-vel. Eddig ezt a kajmán-szigeteki cég tette meg, a Világgazdaság korábbi értesülései szerint a Discus Holdings Ltd pedig a napokban írja alá a szerződést.

A Discus Holding és a Hungary State Special Debt Fund várhatóan mintegy 40 ezer eurós ügyintézési díj mellett értékesíti majd a 250 ezer eurós államkötvényt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!